GALLERIES

  Ra*** do amena!

  Ne. Niso popusti, božična darila, akcije ali karkoli drugega. Je pa nekaj kar k temu paše. Dobri, pošteni in humani odnosi. Do soljudi.

  Ne vem ali je danes tak dan. Sem samo malo našpičena. Morda PMS, kaj vem. Sploh ni važno! NAROBE JE! Narobe je zavajanje, goljufanje, izkoriščanje in OKORIŠČANJE na račun drugih. Običajno mladih ljudi, ki se trudijo, vzpenjajo, gradijo življenje, družino. Nagravžno je!

  Vsi se borimo. Po najboljših močeh. Vedno ne gre po planu. Dealine se zamakne. Računalnik mi crkne, otrok zboli, moža ni doma, proizvodnja knjig se zavleče,… tisoč in ena stvar je, ki mi velikokrat onemogoči, da bi stvari dokončala takrat, ko si želim. A jih. Vedno jih. Ne zavajam, ne lažem, niti ne dajem lažnih obljub. Kar vidite, to dobite. Ne potrebujem več vsakega posla, ki se ponudi. Na srečo. Kar pa še ne pomeni, da mi je vseeno, ko me konstantno poskušajo spodkopavati »konkurenti«, ki to sploh v resnici niso. Se samo delajo, da so. Tega pa ne maram.

  Ne maram, da se trudim in vztrajam pri poštenosti, nekdo drug pa tako enostavno živi na zavajanju.

  Dragi moji bodoči mladoporočenci

  Če piše »NAJBOLJŠI« še ne pomeni RES NAJBOLJŠI! Preveri! Meni so čevlji All Star zakon, moja kolegica dobi debele rdeče mozolje, ko jih omenim! Torej, niso ji najboljši!

  Če piše »povprečna cena 1000€«. To pomeni, da je lahko vmes 2500 ali pa 200. Ker ne veš kako in od kje je izračunano povprečje. In kaj je v tej ceni. NE POSPLOŠUJ!

  Če piše, da je »že 15 let v poslu«. Hja… jaz sem že »v poslu« (beri: prvič držala fotoaparat v roki) od 10 leta starosti… iiiiin?? Izračunaj, če znaš…

  Če piše UGODNO. Ni nujno, da je ugodno… pretehtaj kaj ponudi…

  Če piše 1000x po Facebooku, da je res TOP TOP… daj.. preveri prosim. Prosim. Preveri fotke… šele potem preveri ceno. Res. To je edini način, da ne boš razočaran. Če seveda… ima fotograf svoj pravi portfolio…. hm… tricky… ane?!? Pa še, če veš kaj dobiš, potem od fotografa ne boš zahteval drugačne obdelave, ki ni njegov stil. Veš… stil fotografa je isto kot stil oblačenja… meni ne sedejo mini krila in petke.. to ni moj stil. Zato… me ne sili v nekaj v čemer mi ni kul. Štekaš?

  Res sem slabe volje…. Ne. Nisem zgubila posla ali karkoli ampak. Vsi, ki vam tako servirajo vse »najboljše« in peljejo vodo izključno samo na svoj lasten mlin…. niso nujno tam z najboljšimi nameni za vas. Res. Premislite, ko gledate vsa ta TOP priporočila.

  Dragi kolegi poročni fotografi

  Vsi, ki biznis opravljate dobro, pošteno in na nivoju – Kapo dol! Se počutim neverjetno počaščeno učiti od vas.

  Vsi ostali, ki začenjate, se iščete, prodirate… ali pa morda samo delate za zraven… Pot je dolga a edina prava je kilometrina. Trening, disciplina, poštenost in… samokritika! Nisi najboljši, če imaš body za 3k PLUS. Nisi! Niti nisi slab, če imaš body za 500€. Bodi samo toliko pošten in samokritičen, da priznaš, da se imaš še veliko naučiti… in res… nikoli ne podcenjuj nikogar. Ne veš skoz kaj vse je šel. S čim vse se ukvarja. Kakšna je njegova zgodba….  Uči se in bodi ponižen pri iskanju informacij. Posel ni lahek! Še manj pa »dobro« plačan. Še posebno ne, če ga delaš »All inclusive« za ceno manjšo od najcenješega DSLR….

   Je pa lep. Zelo lep!

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  blinki
  ×
  22. 11. 2018